תמונה9.png

מה "עשתה" הקורונה למספר ישיבות הצוות שלנו?

פינת המחקר

לפני הקורונה, היינו חותכות ירקות וגבינה לבנה, וכעת לא. ההבדל הזה הוא רק אחד מההסברים לקיצור זמן הישיבות אך האם גם להעלאת תכיפותן?

הפגישה הזאת שהייתה מתקיימת פעם במחצית או בסוף סמסטר, בחדר ישיבות עם כיבוד מושקע הפכה תכופה יותר, אבל גם תכליתית והבזקית.

 

  • החוקרים בחנו את  הדואר האלקטרוני של יותר משלושה מיליון איש ואת היומנים הדיגיטליים שלהם ומיפו את השינויים ביום העבודה הממוצע ביחס לעידן שלפני המגפה (המממ... יש פה איזו בעיה אתית , לא?)

  • נמצא כי יום העבודה הוארך בשעה בממוצע, וכי שעות העבודה התפרסו על חלק רחב יותר של היום.

  • עולה כי אחוז הנוכחות בפגישות עלה, וכי יותר חברות צוות מופיעות לישיבות. 

  • מספר הפגישות עלה באופן ניכר, ומשך הפגישה התקצר.

 

מה גורם לקיצור הפגישות?

ראשית, אין פריכיות אורז ואין שיחות במטבחון והתעדכנויות. בנוסף, טווחי הקשב מקוצרים, יש יותר הסחות דעת בבית.

האם אנשים סובלים מכך?

  • כן ולא, כמו כל דבר הקשור עם המגיפה, זה מורכב.

  • החוקרים מדווחים כי המשתתפים דיווחו שלא אכפת להם לעבוד את השעות הנוספות האלה אם זה אומר שהם גמישים בבניית יום העבודה ובסיפוק צרכי המשפחה.

 

DeFilippis, E., Impink, S. M., Singell, M., Polzer, J. T., & Sadun, R. (2020). Collaborating during coronavirus: The impact of COVID-19 on the nature of work (No. w27612). National Bureau of Economic Research.‏

1 (00C).jpg