top of page
תמונה9.png

הצד היפה של הקורונה

מאז מרץ 2020, אין מדינה שלא הטילה על אזרחיה תקנות בידוד וריחוק חברתי שנועדו לבלום את התפשטות נגיף הקורונה. בעוד שהסגר אכן בולם את התפשטות הנגיף, ישנן עדויות מצטברות בנוגע לכך שהוא פוגע ברווחה הנפשית של האנשים.  סין הייתה המקום הראשון להיסגר ולתעד ירידה של כ75 אחוזים במדדי הרווחה הנפשית.

 

האם ישנם הבדלים בין תרבותיים באפקטים של הקורונה?

מסתבר שלא.

בכל המדינות שחוו סגר, הייתה ירידה ברמת האושר, וככל שנהלי הסגר החמירו, כך תועדה ירידה גדולה יותר ברמת האושר.

 

האם אנשים מאושרים משתפים פעולה עם תקנות הסגר? 

כן,  נמצא שאנשים במצב רוח שלילי נוטים פחות לשתף פעולה וללכת בתלם. אבל אושר לא היה השחקן העיקרי, הגורם המכריע היה גיל וקבוצות סיכון. אנשים מבוגרים או בעלי מחלות רקע שמרו בקפדנות רבה יותר על הנהלים. אנשים שאיבדו מקום עבודה חוו רמות גבוהות יחסית של חרדה ועצב.

מה הביס את הגל העכור?

 כל מה שאנו יודעים על חוסן נפשי ומחשבה חיובית- עבודה, קשר זוגי וחברים, ביצוע פעילות פנאי וספורט, ידע על המחלה, נתינה אלטרואיסטית לאחרים, כל אלו הפחיתו תסמיני דיכאון, שעמום ותפיסת זמן מואטת.

חשיבה חיובית, כידוע, מחייבת אקטיביות: ניתן לשנן משפטים מחזקים, להבחין בהיבטים רצויים, לשנות מסגור...

 

 

sunflowers-3640938_1920.jpg

אז הנה צידה לדרך, כמה דברים טובים שקרו בעקבות  הקורונה:

  • שיפור הרגלי היגיינה, היום אנחנו מבינים שעדיף לטוס עם מסיכה ושלשטוף ידיים זו לא המלצה מנומסת אלא דרך הישרדות.

 

  • ירידה בשיעורי התינוקות שנולדו בלידה מוקדמת, בכל העולם, כנראה שהמסיכות חוסמות זיהומים שלא ידענו על קיומם.  שיעור ההתאבדות ביפן צנח בעשרים אחוז באפריל השנה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, משייכים זאת לשהייה בבית בחיק משפחות, אי הגעת ילדים ובני נוער לביה"ס (ולכן אי חשיפה לבריונות) ואי הגעה למקום העבודה - שם המנהלים צועקים על העובדים ביפנית.

 

  • מצב הסביבה טוב יותר, בלימת המטוסים, הרכבות והאוטובוסים, כדור הארץ קיבל נשימה של אנחת רווחה.

 

  • צמצום תרבות הצריכה, התרחקות מהקניונים כמקום בילוי והעברת זמן ולעומת זאת הגברת הדאגה לקשישים.

 

  • שיפור הידע בכל הקשור ללימודים מרחוק, אנחנו עוד רחוקים מתובנות, אבל בסמסטר אחד למדנו כולנו, סטודנטים ומורים לשנות את סגנון העבודה שלנו.

  • עבודה מהבית הפכה לגיטימית, הזמן בפקקים נעלם, התקצר והיעילות נשמרה.

  • הכרת תודה- למדנו להתגעגע ולהודות לשגרה הברוכה שלנו ולהעדיף מפגשים בטבע. 

 

 

Greyling, T., Rossouw, S., & Adhikari, T. (2020). A tale of three countries: How did Covid-19 lockdown impact happiness? (No. 584). GLO Discussion Paper.‏

Krekel, C., Swanke, S., De Neve, J. E., & Fancourt, D. (2020). Are Happier People More Compliant? Global Evidence From Three Large-Scale Surveys During Covid-19 Lo                

Rodríguez-Rey, R., Garrido-Hernansaiz, H., & Collado, S. (2020). Psychological impact and associated factors during the initial stage of the coronavirus (COVID-19) pandemic among the general population in Spain. Frontiers in psychology, 11, 1540‏

bottom of page